Vis pocheren
Pocheren is het gaar laten worden in vocht dat net niet kookt.
Deze methode voorkomt dat de vis uit elkaar valt.
Breng 1/2 liter water met een glas droge witte wijn, 1 ui in
ringen, 2 worteltjes in plakjes, 1 schijf citroen, 3 takjes
peterselie, een snuifje
tijm, 1/2 laurierblad, zout en een paar pimentkorrels aan de
kook. Laat dit op een heel laag vuur een half uur trekken (=
de court-bouillon).
Breng de court-bouillon tegen het kookpunt aan, maar laat hem
vooral niet
koken.
Leg de vis hierin en zorg dat die ruim door het vocht is
bedekt. Laat de vis in ± 15 minuten gaar worden. Haal
de vis dan met een schuimspaan uit het vocht.
De gezeefde en tot de helft ingekookte court-bouillon is een
uitstekende
basis voor vissaus of vissoep.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |