Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kabeljauw met walnoten en kaas

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Pocheer 600 gr kabeljauwfilet zoals hieronder beschreven.
Leg de vis in een met boter ingesmeerde vuurvaste schaal en
giet er 1 dl
ingekookte court-bouillon over.
Verdeel hierover 100 gr walnoten en strooi er 100 gr geraspte
oude kaas op.
Verdeel enkele klontjes boter over de bovenkant.
Laat de kaas in ± 10 minuten smelten in een
voorverwarmde oven van 200°C.

Bereiden

Vis pocheren
Pocheren is het gaar laten worden in vocht dat net niet kookt.
Deze methode voorkomt dat de vis uit elkaar valt.
Breng 1/2 liter water met een glas droge witte wijn, 1 ui in
ringen, 2 worteltjes in plakjes, 1 schijf citroen, 3 takjes
peterselie, een snuifje
tijm, 1/2 laurierblad, zout en een paar pimentkorrels aan de
kook. Laat dit op een heel laag vuur een half uur trekken (=
de court-bouillon).
Breng de court-bouillon tegen het kookpunt aan, maar laat hem
vooral niet
koken.
Leg de vis hierin en zorg dat die ruim door het vocht is
bedekt. Laat de vis in ± 15 minuten gaar worden. Haal
de vis dan met een schuimspaan uit het vocht.
De gezeefde en tot de helft ingekookte court-bouillon is een
uitstekende
basis voor vissaus of vissoep.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Visquiche
Sprotjes met aardappel en gefrituurde schorseneren
Hele zalm uit de oven
Witte zalmfilet met prei
Haringtartaar met Zaanse mosterd

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes