Kabeljauw met mosselen in witte wijnvinaigrette
Aantal personen: 4
Ingrediënten
4 stukken kabeljauw
naar smaak peper & zout & wortel & courgette & knolselderij & boter & citroensap
200 g gekookte mosselen
1 dl witte wijn
2 dl visfumet
6 stronkjes witlof
0,5 dl azijn
2 gehakte sjalotjes
2 dl druivenpitolie
1 bos bieslook
Bereiden
- De kabeljauwfilet met peper en zout bestrooien en in 4 vacuümzakjes doen.
- De mosselen en in blokjes gesneden groente over de zakjes verdelen en de wijn en visfumet in de zakjes schenken.
- In ieder zakje een klontje boter doen en de zakjes vacumeren.
- De witlofstronkjes halveren, de harde kern verwijderen en de witlof in fijne reepjes snijden.
- De witlof met citroensap besprenkelen, met peper en zout bestrooien en over 4 zakjes verdelen.
- De zakjes vacumeren. De zakjes in de combi-steamer van 100 ° C. met stoom in 5-10 minuten gaar laten worden.
- De vis uit de zakjes halen, het vocht in een pannetje schenken.
- Azijn, sjalotjes, olie en gehakte bieslook toevoegen, goed mengen en op smaak brengen met peper en zout.
- De witlof uit de zakjes halen en op voorverwarmde borden leggen.
- De vis met groenten en mosselen op het witlofbedje leggen.
- De lauwwarme wijnvinaigrette om het geheel schenken.
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Omeletjes met zalm en mierikswortelsaus
Gevulde visrolletjes
Noorse witte heilbot op z’n Latijns
Ei-timbaaltje met Krab
Gepocheerde heilbot