Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kabeljauw met kerrie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 kg kabeljauwfilet
1 eetlepel sojasaus
het sap van 1/2 citroen
1/2 liter water
zout
4 peperkorrels
1 laurierblad
2 appels (á 125 gr)
20 gr boter
4 uien (á 30 gr)
40 gr boter
20 gr bloem
1 eetlepel kerriepoeder
1/2 theelepel fijngewreven tijm
1/2 bosje peterselie

Bereiden

Dep de kabeljauwfilet wat af met keukenpapier en verdeel hem
in 4 porties.
Leg de stukken op een schaal en besprenkel ze met citroensap
en sojasaus.
Dek de schaal af en laat het vocht intrekken.
Breng het water met zout, de peperkorrels en het laurierblad
aan de kook en laat de kabeljauwfilet daarin 15 minuten
trekken.
Schep de stukken vis met een schuimspaan uit het kooknat en
houd ze warm.
Zeef het kooknat.
Schil intussen de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze
in schijven van 1/2 cm.
Verhit de 20 gr boter in een pan en bak de schijven daarin 5
minuten.
Voeg dan de uiringen toe en laat deze in 5 minuten
bruinen.
Houd ze warm.
Verhit de 40 gr boter in een pan, roer de bloem erdoor en laat
die even bruinen.
Maak er met 1/8 liter kooknat een mooie gladde saus van en
laat die 5 minuten koken.
Roer er daarna de kerrie en de tijm door en verwarm de
kabeljauwfilet er nog even in.
Schik de vis op een voorverwarmde schotel en dien op met de
appelschijfjes, de uiringen en de gehakte peterselie.
Geef er rijst, vermengd met erwtjes bij.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gebakken scholfilet
Lotus-zalmpasteitje
Gebakken zeewolf-zeeduivel met basilicum
Snoekbaarsfilet met snijboontjes
Tahoe-garnalenburgers met veldsla

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes