Pel de uien en snijd ze fijn.
Verhit de boter in een pan en bak de uien in 5 minuten
glazig.
Laat intussen de champignons uitlekken en snijd ze in
schijfjes.
Voeg ze aan de uien toe en bak ze 8 minuten mee.
Doe de uien en de champignons over in een vuurvaste
schotel.
Spoel de kabeljauwfilets onder koud water af en dep ze met
keukenpapier droog.
Leg ze op een stuk aluminiumfolie op een bord en besprenkel ze
met citroensap.
Kruid met zout, peper en paprikapoeder en laat dit 10 minuten
intrekken.
Was de peterselie en het bieslook en snijd ze fijn.
Leg de vis op de champignons en strooi de kruiden erover.
Laat de boter op kamertemperatuur zacht worden en meng er met
een vork het vleesextract, de mosterd en de mierikswortel
door.
Verdeel dit In dichte vlokjes over de vis en bestrooi met
paneermeel.
Schuif de schotel 25 minuten onderin een op 200°C
voorverwarmde oven.
Pel de tomaten en snijd ze in vieren.
Dien de vis in de schotel op en garneer deze met de
tomaatpartjes.
Serveer met aardappelen met peterselie en een tomaten-kropsla.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |