Laat de vis ontdooien en de mosselen goed uitlekken.
Wrijf de vis in met peper, zout en het citroensap.
Breng de bouillon aan de kook, leg de vis in de pan en laat de
vis op heel laag vuur in ± 7 minuten pocheren.
Neem de vis uit de pan en houd hem warm.
Zeef 1 1/2 dl van de bouillon en leg de mosselen in de rest
van de bouillon, zodat ze warm worden.
Smelt de boter in een steelpan en voeg de bloem toe.
Verwarm dit al roerend op laag vuur 1 minuut.
Schenk er beetje bij beetje de gezeefde bouillon en de wijn
bij en laat alles al roerend 5 minuten koken.
Roer de mosterd en de room erdoor en verwarm alles al
roerend.
Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de vis en de mosselen over de borden en lepel de saus
erover.
Lekker met gebakken aardappelen en gestoofde bleekselderij.
Tip: U kunt de mosselen uit een pot door ± 20 verse
mosselen vervangen.
Boen de mosselen schoon en kook ze, als u de vis uit de
bouillon heeft gehaald, in de rest van de bouillon tot de
schelpen openstaan.
Leg ze rond de stukjes vis en lepel de saus erover.
Mosselen die tijdens het koken niet opengaan, moet u
weggooien.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |