Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kabeljauw 'tapenade'

Aantal personen: 4

Ingrediënten

200 gr kabeljauwfilet
1 teentje knoflook
1/2 blikje ansjovis
200 gr zwarte olijven zonder pit
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels kappertjes
naar smaak peper en zout
1 citroen

Bereiden

Smoor de kabeljauw in ± 5 minuten in een bodempje water
gaar.
Voeg de knoflook, ansjovis, olijven, kappertjes, olijfolie en
peper naar smaak toe en pureer het geheel in een keukenmachine
of hak het fijn en wrijf het, met de bolle kant van een lepel,
in een kom tot een smeuïge massa.
Voeg, als het mengsel te dun wordt, wat paneermeel toe.
Breng het geheel op smaak met citroen en eventueel nog wat
peper en zout.
Serveer dit als smeerpâté met uienbrood.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Sesamkrab met asperges
Zalm met kruidenkorst
Kerriepannetje met scampi
Gegratineerde mosselen 2
Gebakken scholfilet

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes