Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kabeljauw 'tapenade'

Aantal personen: 4

Ingrediënten

200 gr kabeljauwfilet
1 teentje knoflook
1/2 blikje ansjovis
200 gr zwarte olijven zonder pit
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels kappertjes
naar smaak peper en zout
1 citroen

Bereiden

Smoor de kabeljauw in ± 5 minuten in een bodempje water
gaar.
Voeg de knoflook, ansjovis, olijven, kappertjes, olijfolie en
peper naar smaak toe en pureer het geheel in een keukenmachine
of hak het fijn en wrijf het, met de bolle kant van een lepel,
in een kom tot een smeuïge massa.
Voeg, als het mengsel te dun wordt, wat paneermeel toe.
Breng het geheel op smaak met citroen en eventueel nog wat
peper en zout.
Serveer dit als smeerpâté met uienbrood.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Tahoe-garnalenburgers met veldsla
Gebakken vis met aardappelen en tomatensaus
Gevulde sardines uit de oven
Makreel met gember en kokos
Kabeljauw in kruidenkorst met saus van vongele

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes