Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Indiase visquenelles met curry van kool

Aantal personen: 4

Ingrediënten

400 g visfilets
1 aardappel
2 uien
1,5 cm gemberwortel
2 madame Jeanette pepers
1 sneetje wit brood
1 ei
500 g groenekool
1 el olie
2 el kerriepoeder
1 stokje kaneel
1,5 dl kokosmelk
zout

Bereiden


  1. Vis net gaar pocheren.
  2. Aardappel beetgaar koken.
  3. Uien ‘en brunoise‘ snijden.
  4. Gemberwortel raspen.
  5. Zaad en zaadlijsten van de pepers verwijderen. Vruchtvlees zeer klein snijden.
  6. Korst van het brood verwijderen en het brood klein snijden.
  7. Vis met de aardappel fijnmaken.
  8. de helft van het ui, de pepers en de gemberwortel toevoegen en met het ei en brood mengen.
  9. Op smaak brengen.
  10. Quenelles ter grootte van een walnoot draaien.
  11. Garen in oven of koekepan.
  12. Nerven van de groene kool verwijderen en ‘en julienne‘ snijden.
  13. Kerriepoeder, ui en peper aanfruiten in de olie.
  14. Kaneelstokje met de kool erdoor scheppen en mee laten smoren.
  15. De kokosmelk erop schenken en even doorgaren.
  16. De visballetjes erdoor scheppen nog even doorwarmen.
  17. Het stukje kaneel verwijderen.
  18. Serveren met gekookte rijst.

    Reacties

    Nog geen reacties, wees de eerste!

    Laat je reactie achter




    Dit vind je misschien ook lekkere recepten

    Kabeljauw met paprika-saffraansaus (4 pers.)
    Gebakken vis met aardappelen en tomatensaus
    Gemarineerde zalm (4 pers)
    Gegrilde zeebaars met auberginepuree en paprikasaus
    Kreeftentimbaaltje met spinazie

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes