Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Indiase heilbotcurry (Machil aur Tamatar)

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 heilbotfilets van elk 250 gr
het sap van 1/2 citroen
witte peper
2 uien
500 gr tomaten
1 bosje peterselie
3 eetlepels olie
1 royale eetlepel kerrie
zout
1 snufje suiker

Bereiden

Spoel de heilbotfilets kort onder stromend water af en droog
ze met keukenpapier af.
Bedruppel beide kanten met citroensap, bestrooi met peper en
laat afgedekt 25 minuten marineren.
Pel intussen de uien en hak ze fijn.
Ontvel de tomaten, verwijder de kroontjes, haal de pitten
eruit en snijd de tomaten fijn.
Was en droog de peterselie en snijd ook die fijn.
Laat in een pan 2 eetlepels olie heet worden, voeg de uien toe
en laat die al roerend in 2 minuten glazig worden.
Doe er de tomaten en de helft van de peterselie bij.
Strooi er na 5 minuten de kerrie over en laat nog 5 minuten
sudderen.
Er moet een dikke massa ontstaan.
Maak op smaak af met suiker en zout.
Doe de rest van de olie in een vuurvaste schaal.
Bestrooi de heilbotfilets met zout, leg ze in de schaal en
bestrijk ze dik met de tomatenmassa.
Zet de schaal afgedekt 20 minuten op de onderste richel van de
op 180°C voorverwarmde oven.
Dien de vis in de schaal op, bestrooid met de rest van de
peterselie.
Geef er een gemengde salade met een dressing van olie en azijn
en drooggekookte rijst of gekookte aardappelen bij.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Zalm Veronique
Nieuw-Zeelandse tongfilets
Kabeljauwschotel
Kabeljauw met paprika-saffraansaus (4 pers.)
Geroosterde tonijn op tuinkruidensalade

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes