Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

In champagne gegaarde zalm met champagnesaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 zalmmoten
zout, peper
50 gr kaviaar
50 gr boter
50 gr bloem
3 dl visbouillon
2 dl slagroom
2 dl champagne
3 eetlepels Dijon-mosterd
1 eetlepel poedersuiker
1 eetlepel gesneden ui
2 dl azijn
2 dl arachideolie
1 dl water
2 dl notenolie
35 ml frambozenlikeur
2 dl champagne

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180°C.
Peper en zout de zalmmoten.
Klop voor de vinaigrette de Dijon-mosterd, de poedersuiker, de
ui, de azijn, de arachideolie, het water, de notenolie, peper
en zout door elkaar.
Leg de zalm in een vuurvaste ovenschaal.
Roer de frambozenlikeur en de champagne door de vinaigrette,
giet deze over de zalm en laat de schaal 10 minuten staan.
Zet de schaal den in de oven en laat de zalm in ± 15
minuten gaar worden.
Smelt voor de champagnesaus de boter in een steelpan en roer
de bloem erdoor.
Laat de roux al roerend 5 minuten pruttelen en giet er dan in
gedeelten de
visbouillon door.
Laat de saus op laag vuur 10 minuten koken.
Klop de slagroom lobbig.
Spatel de slagroom en de champagne door de saus en breng haar
op smaak met peper en zout.
Neem de zalmmoten uit de ovenschaal en leg ze op voorverwarmde
borden.
Giet er wat van de saus naast en serveer de overige saus
apart.
Geef er asperges met tomaat en gevulde aardappelen bij.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gebakken mosselen met pijnboompitten, tomaat en basilicum (4 pers)
Stoere mosselen
Haring, gemarineerd
Noorse witte heilbot op z’n Spaans
Pittige mosselen

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes