Spoel de vissen onder koud stromend water af en maak ze van
binnen en van
buiten met keukenpapier droog.
Wrijf ze daarna van binnen en van buiten in met 1 1/2 eetlepel
citroen- of limoensap en laat de vissen 10 minuten liggen.
Meng intussen de olie met het uienpoeder, het knoflookpoeder,
de sambal oelek trassi, de ketjap en de resterende 1/2
eetlepel citroen- of limoensap.
Maak de vissen opnieuw droog en wrijf ze van binnen en van
buiten met het oliemengsel in.
Rooster de vissen boven het gloeiende houtskoolbed van de
barbecue of onder een hete grill; keer ze na 5 minuten om.
Bestrijk de vissen tijdens het roosteren enkele malen met een
kwastje met het oliemengsel.
Reken op een roostertijd van 10-14 minuten (afhankelijk van de
dikte van de vissen).
Geef er zoetzure gembersaus, drooggekookte rijst en atjar
taugé of atjar ketimoen bij.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |