Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

IJsselmeerbaars met ratatouille en tomatenvinaigrette

Aantal personen: 4

Ingrediënten

8 baarsfilets
1/2 courgette
1/2 aubergine
6 grote champignons
1 teentje knoflook
2 vleestomaten
2 gedroogde tomaten
1/2 knolselderij
peper, zout
frituurolie
3 eetlepels witte wijnazijn
6 eetlepels olijfolie
1 eetlepel pesto

Bereiden

Was de baarsfilets onder de koude kraan en dep ze met
keukenpapier droog.
Snijd de courgette, de aubergine en de champignons in
blokjes.
Hak de knoflook.
Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Snijd de gedroogde tomaten fijn.
Snijd de knolselderij in ragfijne repen (julienne).
Meng voor de dressing de wijnazijn, de pesto en 3/4 van de
olijfolie.
Bak de courgette, de aubergine en de champignons met de
knoflook in de rest van de olijfolie.
Meng deze ratatouille met de 2 soorten gesneden tomaat en
breng op smaak met peper en zout.
Bak de baars in hete olijfolie mooi bruin en frituur de
knolselderij in hete frituurolie krokant.
Schep de ratatouille in het midden van de warme borden en leg
de baars hierop.
Schenk de vinaigrette om het gerecht.
Leg de gefrituurde knolselderij op de vis.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

St.Jacobsschelpen
Lauwe schotse zalm met gebakken asperges
Lekkerbek met zoetzure ananassaus
Stoofpotje
Gekookte mosselen (basisrecept)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes