Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Heilbot-vissoep

Aantal personen: 4

Ingrediënten

250 gr heilbotfilet
250 gr haringkuit
het sap van 1/2 citroen
1 1/4 liter hete vleesbouillon (van tabletten)
zout
4 uien
1 laurierblad
2 peterseliewortels
3 augurken
1/2 knolselderij
1 glas witte wijn
1 theelepel geraspte mierikswortel
1 vers toefje dille of 1 theelepel gedroogde dille

Bereiden

Spoel de heilbotfilets onder koud water af en droog ze met
keukenpapier.
Was en droog ook de kuit.
Bedruppel beide met citroensap en laat dat 5 minuten
intrekken.
Verhit de vleesbouillon in een grote pan met zout, de in
ringen gesneden uien en het laurierblad.
Breng het aan de kook en doe de heilbot en de kuit in de
pan.
Temper het vuur en laat de vis in 10 minuten gaar worden.
Neem de vis met een schuimspaan uit de bouillon en leg ze
terzijde.
Rasp intussen de peterseliewortels en snijd de augurken en
knolselderij in dunne reepjes.
Laat deze ingrediƫnten 5 minuten zachtjes in de soep mee
trekken, maar laat niet koken.
Voeg de witte wijn toe en roer de geraspte mierikswortel
erdoor.
Haal de vis voorzichtig uit elkaar en doe ze in de soep
terug.
Verwarm nog even kort en bestrooi met plukjes gewassen (of
gedroogde) dille.
Serveer direct met stokbrood.

TiP: In plaats van heilbot kunt u ook kabeljauw nemen.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Herfstkost van Noorse witte heilbot
Viscurry
Stoofpotje vanraapjes en koolrabi, met jonge kabeljauw en kalfsschenkel
Matignon de lotte de mer
Lotus-zalmpasteitje

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes