Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Heilbot- en zalmlasagne

Aantal personen: 2

Ingrediënten

150 gr zalmfilet in 2 lange stukken
150 gr heilbotfilet in 2 lange stukken
1 gesnipperd sjalotje
100 gr peultjes
100 gr winterwortel in plakjes
grote lasagnevellen
versgesnipperde basilicum
2 dl room

Bereiden

Zet een grote pan op met water, zout en de worteltjes en voeg,
als het
water kookt, de vis toe.
Kook de lasagnevellen.
Bak de gesnipperde uitjes in een sauspan.
Voeg ± 1 dl viskookvocht toe en laat dit tot de helft
inkoken.
Zet het vuur laag, voeg de room toe en laat zachtjes
pruttelen.
Voeg naar smaak zout en peper en de basilicumblaadjes toe
(laat het gerecht nu niet te lang meer op het vuur staan,
anders wordt het te droog. Mocht dit toch gebeuren, voeg dan
nog wat van het kookvocht toe. Deze saus bindt vrijwel niet en
blijft dus waterig).
Laat de peultjes ± 1 minuut met de vis mee koken.
Giet het gerecht af en vang de saus op.
Leg op 2 voorverwarmde soepborden ieder 1 groot vel lasagne
(of 2 kleine vellen).
Leg per bord 1 stuk zalm en 1 stuk heilbot op de lasagne en
leg de helft van peultjes en van de wortelen eromheen, zodat
ze gedeeltelijk over het lasagnevel heen vallen (zo zijn ze
nog zichtbaar als het tweede lasagnevel eroverheen gaat).
Schenk er een beetje saus over (het gerecht heeft maar een
klein beetje saus nodig).
Leg het tweede lasagnevel over de vis en schenk hier de rest
van de saus over.
Serveer direct.
Zo nodig kunt het gerecht in de oven nog even warm hoduen.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gegrilde visschotel met courgette en venkel
Geroosterde zalm met citroenpasta
Noorse zalm Sichuan
Aardappelvisragout (magnetronrecept)
Fisherman's pie

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes