Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Heilbot met schorsenerengratin

Aantal personen: 4

Ingrediënten

600 gr heilbotfilet in 4 stukken
1 1/2 dl slagroom
200 gr schorseneren
50 gr versgeschaafde Parmezaanse kaas

Voor de waterkerssaus:
1 gesnipperd sjalotje
1 dl witte wijn
4 eetlepels visfond
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels waterkers

Bereiden

Breng de room aan de kook.
Was en schil de schorseneren, snijd ze in plakjes en voeg ze
bij de room.
Kook de room met de Parmezaanse kaas en de schorseneren geheel
in en breng op smaak met zout.
Kook het sjalotje met de wijn tot 1/3 in en voeg de visfond
toe.
Meng met een staafmixer de olie met de waterkers.
Verwarm de oven voor op 250°C.
Leg de heilbotfilets, bestrooid met peper en zout, in een
beboterde ovenschaal, verdeel de ingekookte room met de
schorseneren over de vis en gratineer de vis in de oven
goudbruin.
Leg de heilbot in het midden van een verwarmd bord met
daaromheen de fond
en druppeltjes waterkersolie.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Indiase heilbotcurry (Machil aur Tamatar)
Pasteis debacalhau
Spaghetti di mare
Franse aardappeltaart met tonijn
Lotus-zalmpasteitje

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes