Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Heilbot in sinaasappelsaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 moten heilbot van elk 250 gr
1 teentje knoflook
zout, witte peper
2 eetlepels fijngehakte peterselie
6 eetlepels paneermeel
olie om in te vetten
1/2 liter vers geperst sinaasappelsap
50 gr boter

Voor de garnering:
1 sinaasappel

Bereiden


Druk het teentje knoflook met wat zout fijn, wrijf de heilbot
hiermee in, strooi er peterselie, zout en peper over en wentel
de moten vis door het paneermeel.
Vet een vuurvaste schotel licht in, leg de heilbot erin en
overgiet die met het sinaasappelsap.
Verdeel er klontjes boter over en laat de vis afgedekt op de
middelste richel in de op 180°C voorverwarmde oven in 20
minuten gaar worden.
Schil intussen de sinaasappel en verwijder de witte
velletjes.
Leg de stukken vis, zodra ze gaar zijn, op een voorverwarmde
schaal en garneer met schijfjes sinaasappel.
Druppel het bakvocht over de vis.
Geef er tomatensalade en gekookte aardappelen bij.

Heilbot uit Lille

1 ui
50 gr doorregen spek
1 takje verse of 1/2 theelepel gedroogde dragon
20 gr boter om mee in te vetten
4 moten heilbot van elk 250 gr
zout, witte peper
1/4 liter witte wijn
1 klein blikje tomatenpuree (á 70 gr)
30 gr bloem
1/8 liter room
1/8 liter melk

Voor de garnering:
peterselie

Pel de ui en snijd ze in dobbelsteentjes.
Snijd het spek in dunne repen van 1/2 cm breed.
Spoel verse dragon in koud water af, droog hem en hak hem
grof.
Wrijf gedroogde dragon licht tussen de vingers.
Vet een vuurvaste schaal of een lage, langwerpige pan met
boter in en doe de ui, het spek en de dragon erin.
Wrijf de moten heilbot met keukenpapier droog, strooi er zout
en peper over en leg ze naast elkaar in de schaal of pan.
Giet de witte wijn erover, breng het aan de kook en temper dan
het vuur.
Dek de pan af en stoof de vis in 7 minuten gaar.
Leg de vis op een verwarmde schotel en houd hem warm.
Roer de tomatenpuree door het kooknat.
Roer de bloem met de room en de melk glad en voeg ook dit aan
het kooknat toe.
Breng het aan de kook en laat, onder af en toe roeren, 8
minuten doorkoken.
Maak op smaak af met peper en zout.
Was de peterselie, droog het en knip het fijn.
Giet wat van de saus over de moten heilbot, strooi er de
peterselie over en dien op.
Serveer de rest van de saus apart.
Lekker met groene sla en gekookte aardappelen of rijst.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Tonijnschoteltje
Gratin van vis (Tilapiafilets )
Maatjes á la mode
Kabeljauw-venkel stoofpot
Dinerschotel van snoekbaarsfilets

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes