Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gravad lachs(gemarineerde zalm)

Aantal personen: mi

Ingrediënten

Voor de zalm:
11/2 kg zalm (middenstuk met schubben)
2 gewassen en grofgehakte bosjes dille
2 eetlepels grof zout
1 eetlepel suiker
1 eetlepel grove witte peper

Bereiden

Voor de mosterdsaus:
6 losgeklopte eidooiers
1 eetlepel olie
1 eetlepel suiker
1/2 eetlepel azijn
2 theelepels witte peper
1 eetlepel mosterd
2 eetlepels fijngehakte dille

Snijd de zalm in de lengte door en verwijder de graten.
Spoel de zalmhelften goed af en dep ze droog.
Leg één helft met de huidzijde naar beneden in
een schaal en bestrooi deze helft met de dille.
Meng het zout, de suiker en de peper en strooi dit
hierover.
Leg de andere helft hierop met de huidzijde naar boven.
Bedek het geheel met aluminiumfolie en leg daarop een bord en
gevulde conservenblikken.
Laat de zalm 24 uur in de koelkast liggen.
Daarna moet de zalm nog 4 dagen in dit sap marineren.
Keer de vis dagelijks enkele malen om en begiet hem met de
marinade.
Meng alle ingrediënten voor de saus.
Haal de zalm uit de marinade, schaaf de dille en de specerijen
eraf en dep de vis droog.
Snijd de vis vervolgens diagonaal in dunne plakken en serveer
hem met de mosterdsaus.
Serveer met toast en sla.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

scholfilet met kruidensaus
Snoekbaarsfilet met snijboontjes
Frikadel ikan
Gebakken forelfilet met witlof, grove mosterd en CarlsbergElephant
gestoomde zalm met noedels

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes