Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gratin van vis (Tilapiafilets )

Aantal personen:

Ingrediënten

8 tilapiafilets van 100gr
1 citroen
zout en peper
500 gr kruimige aardappelen
6 sjalotjes
1 pot visfond, droge witte wijn
4 dl slagroom
bieslook

Bereiden

Wrijf de filets in met citroensap, zout en peper en leg ze in een ingevette ovenschaal. Schil de aardappels en schaaf ze met de kaasschaaf in dunne plakjes. Schik de aardappelschijven dakpansgewijs over de vis en strooi er zout en peper over. Snipper de sjalotjes en fruit ze in 2 el boter glazig. Roer er 1/4 l visfond en 1glas witte wijn bij. Laat dit inkoken tot 1 dl en verwarm intussen de oven op 175 gr. Zeef de saus, roer het vocht bij de room en laat het nog even doorkoken. Knip 10 bieslooksprieten fijn en strooi deze door de saus. Giet de massa over de vis en de aardappelen en bak dit midden in de oven in 45 min. Gaar.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Inktvis in zwarte inktsaus
Warme oesters,tarbot en coquilles met prei
Lulas recheadas(gevulde inktvis)
Gamba's met feta
Makreel met gember en kokos

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes