Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Goudenescabèche

Aantal personen: 4

Ingrediënten

5 eetlepels olijfolie
2 rode uien in dunne plakjes
1 1/2 theelepel gekneusde komijnzaadjes
1/2 theelepel gedroogde chilisnippers (potje)
2 rode paprika's in ringen
een plukje in 3 eetlepels in water geweekte saffraan
2-3 eetlepels citroensap
de geraspte schil en het sap van 1 sinaasappel
suiker
zout, peper
3 eetlepels bloem
6-8 ontschubde zeebrasemfilets
fijngesneden koriander of peterselie

Bereiden

Bak de uien in 2 eetlepels olie ± 2 minuten.
Roer er de komijn en chilisnippers door en bak ze ± 45
seconden mee.
Voeg de paprika toe en bak die in ± 8 minuten gaar.
Voeg de saffraan met het weekvocht, het citroensap, het
sinaasappelsap en de -rasp toe en laat dit 2-3 minuten
zachtjes koken.
Breng op smaak met zout, peper en suiker en laat afkoelen.
Vermeng de bloem met zout en peper en haal de filets
erdoor.
Bak in 3 eetlepels olie de filets aan elke kant 2-3
minuten.
Laat de vis op een schaal afkoelen.
Schenk de marinade erover en zet de vis afgedekt 4-12 uur in
de koelkast; keer hem voorzichtig 2-3 keer.
Laat de vis voor het serveren in ± 30 minuten op
kamertemperatuur komen.
Bestrooi met koriander of peterselie.

Vervang de zeebrasem eventueel door zeeduivel of zeewolf.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Zalm Veronique
Franse aardappeltaart met tonijn
Inktvistaglierini met gerookte zalm
Paella
Haringfiletrolletjes met mosterd- zure roomdressing

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes