Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gevulde zalmrolletjes met radijs (magnetron recept)

Aantal personen: 4

Ingrediënten

15 g boter
15 g bloem
2 dl garderoom
1 ei
75 g Roquefort
bieslook
3 bl gelatine
200 g gerookte zalm
1 bosje radijs
2 el olijflolie
3 el droge Vermouth
1 tl honing
citroensap
zout & peper

Bereiden


  1. De worteltjes en de steeltjes van de radijsjes snijden.
  2. De radijsjes wassen en in reepjes snijden.
  3. De ingrediënten voor de dressing door elkaar roeren en de reepjes radijs hierin 20 minuten marineren.
  4. Voor de zalmrolletjes de boter in een glazen litermaat (onafgedekt) in 30-45 seconden op 100% smelten.
  5. De bloem erdoor roeren, vervolgens de helft van de room erbij schenken en (afgedekt) in 1-2 minuten op 100% verwarmen.
  6. De gelatine in ruim koud water weken.
  7. De Roquefort verkruimelen, het ei splitsen en de dooier door de hete saus roeren.
  8. De gelatine uitknijpen, in een schaaltjes in ca. 15 seconden op 100% oplossen en door de saus roeren.
  9. Het eiwit stijf slaan en de overige garderoom tot yoghurtdikte opkloppen.
  10. Als de saus bijna is afgekoeld, maar nog niet stijf is, eerst de slagroom en daarna het eiwit erdoor spatelen.
  11. Op smaak brengen.
  12. Elk plakje gerookte zalm royaal met mousse bestrijken en de plakjes voorzichtig oprollen.
  13. De rolletjes 2-3 uur in de koelkast leggen om verder op te stijven.
  14. Vlak voor het serveren elk rolletje in schuine plakjes snijden, op een bordje leggen en serveren met de gemarineerde radijsjes.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Tahoe-garnalenburgers met veldsla
Roodbaarsfilet met broccoli en oude kaassaus
Risotto met tonijn
Mexicaanse viskebab
Forel met mierikswortelvulling

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes