Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gevulde zalmfilets

Aantal personen: 4

Ingrediënten

700-800 gr zalmfilet, 5 dikke plakken
1½ eetl kookroom
zout
witte peper uit de molen
1 mespunt cayennepeper
3 eetl droog kruim van witbrood
80 gr boter
2 dl visfond, uit potje
3 limoentjes, waarvan 2 uitgeperst en gezeefd
1½ theel allesbinder
4 toefjes krulpeterselie
4 kleine tomaatjes.

Bereiden

Snijd een plak zalm in stukjes. Gebruik de keukenmachine om er zeer fijne puree van te maken. Leg de puree in een kom en voeg kookroom, zout, peper, cayennepeper en broodkruim toe.
Kneed alles door elkaar en laat het een kwartiertje staan. Kneed het zalmmengsel na het rusten opnieuw. Verdeel het mengsel in vier porties. Vorm er rolletjes van die iets korter zijn dan de zalmfilets lang zijn. Snijd de dikke zalmplakken, elk aan een zijde, over de gehele lengte open. Leg ze opengeklapt op het werkvlak. Schik op elke zalmplak een zalmrolletje. Vouw de filets om de rolletjes. Doe het zó dat aan de buitenkant niets van de vulling is te zien.
Steek de opgerolde zalmfilets vast met houten prikkers.
Verhit in een koekenpan en laat er 50 gram boter in smelten (leg de rest van de boter op de koudste plek in de koelkast). Wacht tot het schuim op de boter begint weg te trekken. Bak de gevulde filets op een niet al te hoog vuur in circa 6 minuten an alle kanten goudbruin en gaar. Neem de zalmfilets uit de pan en houd ze warm. Schenk limoensap en bouillon bij de resterende bakboter. Breng alles, onder voortdurend roeren aan de kook. Strooi allesbinder erover en roer alles krachtig door. Schenk de nu licht gebonden saus door een zeefje in een (saus)pannetje. Breng de saus opnieuw aan de kook. Voeg zout en peper toe. Klop het in de koelkast achtergehouden klontje boter door de saus. Neem tijdens het kloppen het pannetje van de warmtebron. Verwijder de houten prikkers uit de zalmfilets. Snijd het derde limoentje in 8-12 smalle partjes.

Presentatie:
Snijd elke gevulde zalmfilet in 4 plakjes.
Leg ze dakpansgewijs in het midden op voorverwarmde borden. Schep de saus erover en schik er op elk bord enkele limoenpartjes en eventueel ook een toefje krulpeterselie en een ‘bloemetje‘ van tomaat. Geef er gegratineerde aardappelpuree en gesmoorde komkommer bij.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Asperges met langoest en wilde rijst
Zalmmoot en papillotte II
Inktvistaglierini met gerookte zalm
Zeewolfragoƻt met venkel
Zarzuela II

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes