Haal de buitenste bladeren van de witlofstruikjes en leg ze in
volgorde (elkaar iets overlappend) op het werkvlak.
Schep de aardappelpuree in een spuitzak met gladde mond en
spuit een laagje op het eerste witlofblaadje.
Leg de tongfilets hierop en bestrooi met zout en peper.
Spuit hierop weer een laagje puree en vouw de witlofblaadjes
eromheen, zodat er weer een struikje ontstaat.
Bind elk struikje voorzichtig met keukentouw dicht.
Giet de bouillon en de witte wijn in een braadslee en leg de
struikjes erin.
Bedek de braadslee met aluminiumfolie en zet het ± 20
minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.
Giet wat van het kookvocht over in een steelpannetje en roer
er de tomatenpuree en de crème fraîche door.
Laat dit iets inkoken en breng eventueel op smaak met zout en
peper.
Giet wat saus op een voorverwarmd bord en schik 2 struikjes in
het midden.
Serveer direct.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |