Aantal personen: 4
Bereidingstijd:
Ingrediënten
8 sardientjes
1 el kappertjes
6 sneetjes oud wittebrood
2 teentjes knoflook
2 el peterselie
50 g Parmzaanse kaas
5 el olijfolie
zout & peper
Bereiden
- Snijd de sardines aan de buikkant diep in, maak ze schoon en verwijder de ruggegraat.
- Was de sardines zorgvuldig onder de koude kraan.
- Hak de kappertjes fijn.
- Verkruimel de sneetjes brood.
- Doe driekwart van het broodkruim in een kom en pers de knoflook erboven uit.
- Meng de kappertjes, peterselie, olie en de helft van de kaas erdoor.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Vul de sardines met dit mengsel en leg ze naast elkaar in een ingevette ovenschaal.
- Strooi de rest van het broodkruim en de Parmezaanse kaas erover.
- Bak de sardines in een op 180 graden voorverwarmde oven in ca. 20 minuten goudbruin en gaar.
Bron/inzender: