Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gevulde sardientjes

Aantal personen: 4

Ingrediënten

8 sardientjes
1 el kappertjes
6 sneetjes oud wittebrood
2 teentjes knoflook
2 el peterselie
50 g Parmzaanse kaas
5 el olijfolie
zout & peper

Bereiden


  1. Snijd de sardines aan de buikkant diep in, maak ze schoon en verwijder de ruggegraat.
  2. Was de sardines zorgvuldig onder de koude kraan.
  3. Hak de kappertjes fijn.
  4. Verkruimel de sneetjes brood.
  5. Doe driekwart van het broodkruim in een kom en pers de knoflook erboven uit.
  6. Meng de kappertjes, peterselie, olie en de helft van de kaas erdoor.
  7. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  8. Vul de sardines met dit mengsel en leg ze naast elkaar in een ingevette ovenschaal.
  9. Strooi de rest van het broodkruim en de Parmezaanse kaas erover.
  10. Bak de sardines in een op 180 graden voorverwarmde oven in ca. 20 minuten goudbruin en gaar.

      Reacties

      Nog geen reacties, wees de eerste!

      Laat je reactie achter




      Dit vind je misschien ook lekkere recepten

      Gegratineerde kabeljauw moten
      Kabeljauw met venkel en bacon (magnetron)
      Kruidige ovenschotel met mosselen
      Visschotel uit Vlieland
      Mosselen uit de wok

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes