Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gestoofde schol met witte wijnsaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 schoongemaakte dikke schollen
zout
1 eetlepel citroensap
1/2 dl droge witte wijn
1 in ringen gesneden ui
4 peterseliestelen
6 gekneusde peperkorrels
1/2 laurierblad
2 eidooiers
4 eetlepels (koffie)room
1 eetlepel fijngesneden bieslook

Bereiden

Spoel de schollen onder stromend water af en maak ze daarna
met keukenpapier droog.
Wrijf ze in met wat zout en besprenkel ze met het
citroensap.
Bestrijk een ovenschaal met wat olie en leg de ringen ui, de
peterseliestelen, de peperkorrels en het laurierblad op de
bodem.
Schik beide schollen erop en voeg de wijn toe.
Giet er daarna zo veel water bij dat de schollen net onder
staan en dek alles af met een velletje aluminiumfolie.
Schuif de schaal in een op 225°C voorverwarmde oven en
temper de oventemperatuur na 10 minuten tot 175°C.
Neem de vissen na 25-30 minuten uit het vocht en houd ze
warm.
Zeef het stoofvocht en laat het inkoken tot er niet veel meer
dan 3 dl is overgebleven.
Roer de eidooiers, de room en 4 eetlepels stoofvocht goed door
elkaar, giet dit mengsel bij het stoofvocht en laat alles al
roerend heel licht binden.
Let er daarbij op, dat de saus niet aan de kook komt.
Breng de saus op smaak met wat zout en roer er vlak voor het
serveren de bieslook door.
Leg de schollen op een grote voorverwarmde schotel en schenk
de saus erover of geef de saus er apart bij.
Lekker met aardappelpuree.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gebakken mosselen met pijnboompitten, tomaat en basilicum (4 pers)
IJsselmeerbaars met ratatouille en tomatenvinaigrette
Gevulde visrolletjes
Stokvissoep
Kabeljauw met kruidenkorstje

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes