Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gestoofde kabeljauw met grapefruit

Aantal personen: 4

Ingrediënten

800 g kabeljauwfilet
2 el citroensap
2 uien
1 komkommer
25 g boter
2 tl tijm
4 tomaten
2 tl suiker
bouillon
2 rode grapefruits
0,5 el aardappelzetmeel
zout & vers gemalen peper

Bereiden


  • Kabeljauwfilets in blokjes snijden en besprenkelen met citroensap.

  • Bestrooien met zout en peper.

  • Uien pellen en snipperen.

  • Komkommer goed wassen en in stukken van ca 8 cm snijden. De stukken in repen snijden.

  • In een braadpan boter verhitten. Ui ca 3 minuten zachtjes bakken. Komkommer en tijm toevoegen en nog ca ½ minuut meebakken.

  • Tomaten plucheren en toevoegen.

  • Soeplepel bouillon en de suiker toevoegen.

  • Zachtjes aan de kook brengen. De blokjes kabeljauw erdoor roeren en in ca 10 minuten zachtjes gaar laten worden.

  • Grapefruits schillen en met een mes de partjes tussen de vliezen lossnijden. De pitten verwijderen.

  • Aardappelzetmeel aanmaken.

  • Al roerend aan vis-tomaten mengsel toevoegen en blijven roeren tot het een licht gebonden saus is.

  • Grapefruit stukjes aan het vis-tomaten mengsel toevoegen en even laten meewarmen.

  • Op smaak brengen.

    Reacties

    Nog geen reacties, wees de eerste!

    Laat je reactie achter




    Dit vind je misschien ook lekkere recepten

    Spaghetti met zalm en prei-tomatensaus
    Gefrituurde inktvisringen uit Portugal
    Visschotel met kaas
    Haringhapjes met tortillachips
    Gegratineerde oven-kabeljauw
  • Toprecept

    Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes