Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Geroosterde zalm met citroenpasta

Aantal personen: 4

Ingrediënten

400 gr pasta (penne of spiraaltjes)
1 (rode) ui
2 teentjes knoflook
1 courgette
2 citroenen
3 eetl olijfolie
4 moten zalm (ca 150 gr per stuk)
2 eetl roerbakolie of zonnebloemolie
versgemalen peper
zout
2 eetl gehakte Italiaanse kruiden (tijm, oregano, basilicum; vers of diepvries)

Bereiden

Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snipper de uitjes en de knoflook. Snijd de gewassen courgette in miniblokjes. Boen de citroenen schoon. Rasp 1 eetl van de schil en pers de vruchten.
Verwarm 1 eetl olijfolie in een wok of hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook.
Voeg de courgette toe en roerbak deze 2 minuten.
Schep de citroenrasp, de helft van het sap, de rest van de olijfolie, peper en zout erdoor.
Bestrijk de zalmmoten met de olie. Rooster ze 2-3 minuten per kant, afhankelijk van de dikte, in een grilpan of anti-aanbakkoekenpan.
Schep de afgegoten pasta met de rest van de olijfolie door het citroen- courgette mengsel en warm dit goed door.
Serveer met een salade van rucola, geraspte parmezaanse kaas en een dressing met notenolie.

Bereidingstijd: 30 min

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gegratineerde scholfilets uit de oven
Gerookte zalm met sinaasappelsaus
Roodbaarsfilet met broccoli en oude kaassaus
Zarzuela III
Bretonse mosselen met knoflook en spek

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes