Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gerookte rogvleugel met Gazpacho

Aantal personen: 4

Ingrediënten

3 sn brood (dag oud)
100 g boter
5 knoflookteentjes
2 komkommer
2 groene paprika
2 rode paprika
6 Italiaanse tomaten
2 sjalotjes
20 g pijnboompitjes
320 g rogvleugel
1 dl olijfolie
gemengde sla
basilicum
kervel
dragon
tabasco
p&z

Bereiden


  • De korstjes van het brood snijden en de sneetjes in blokjes snijden.

  • De boter met 3 gesnipperde teentjes knoflook laten smelten en de blokjes brood hierin goudbruin bakken.

  • De croutons op keukenpapier uit laten lekken.

  • De komkommers schillen, 1/4 komkommer in blokjes snijden.

  • De rest van de komkommer in de keukenmachine doen.

  • De paprika‘s schoon maken, een deel van het vruchtvlees in blokjes snijden en de rest eveneens in de keukenmachine doen.

  • De tomaten even onderdompelen in kokend water, ontvellen, in vieren snijden, zaadjes verwijderen en een klein deel van het vruchtvlees in blokjes snijden.

  • De rest van het vruchtvlees in de keukenmachine doen.

  • De sjalotjes en de rest van de knoflook pellen en bij de groenten in de keukenmachine doen en de machine laten draaien tot het een gladde puree is.

  • De gazpacho zeven en op smaak brengen.

  • De pijnboompitten in een droge koekepan goudbruin roosteren.

  • De sla samen met wat blaadjes kruiden aanmaken met de dressing.

  • De rogvleugelfilets met olijfolie insmeren en 8-10 minuten roken in een rookoventje.

  • De gazpacho in 4 diepe borden scheppen en de sla in het midden leggen.

  • De blokjes groenten en croutons in de gazpacho strooien en de gerookte rogvleugels op de salade leggen.

  • Het geheel met pijnboompitten bestrooien.

    Reacties

    Piet (14-05-2010 23:00):
    Erg lekker en leuk recept om klaar te maken. Een lekkere rooksmaak aan de rogvleugelfilets gekregen door de vis te roken in mijn nieuwe rookoven. Echt fantastisch zo'n digitale Bradley rookoven, er kan eigenlijk niets mis mee gaan want de temperatuur is eenvoudig regelbaar en de rook is schoon omdat deze verkregen wordt door speciale aromabisquetten. Ik heb hem via internet gekocht bij www.metsjachthuis.nl en werd keurig afgeleverd met een duidelijke handleiding. Echt super om zelf te roken en dan zo'n lekker gerecht te kunnen maken.

    Laat je reactie achter




    Dit vind je misschien ook lekkere recepten

    Gefrituurde kabeljauw met pikante bieslook-yoghurtsaus
    Gemarineerde zeeduivelspiesen
    Mangoet ikan
    Tonijn met gedroogde tomaten, olijven en salie
    Zoetzurevis
  • Toprecept

    Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes