Gerookte Noorse zalmrol met ginseng (4 pers )
Aantal personen: 4
Ingrediënten
12 plakken gerookte Noorse zalm
1 kleine verse ginsengwortel
1 komkommer
radijsscheuten
rode paprika
sla
Voor de saus:
2 el sojabonenpasta
1 el rode peperpasta
2 el sesamzaad
1 el sojasaus
1 el suiker
1 el azijn
3 el witte wijn
1 tl sesamolie
Bereiden
- De gerookte Noorse zalm in dunne plakjes snijden.
- De ginseng schoon borstelen en overlangs in 3 stukken snijden.
- De komkommer in de lengte in 1 cm. dikke plakken snijden.
- Alle groenten julienne snijden.
- In ijswater onderdompelen en laten uitlekken.
- Komkommer, ginseng en de groenten op een plak gerookte Noorse zalm leggen en deze oprollen.
- Sojabonenpasta, rode peperpasta, gehakte knoflook, sojasaus, suiker, azijn, witte wijn en sesamolie bij fijngehakte sesamzaad doen en goed mengen tot een sojabonen-seseamsaus.
- De gerookte Noorse zalmrolletjes serveren met sojabonen-sesamsaus.
Exportorganisatie voor Noorse vis
www.visuitnoorwegen.nl
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Tonijn met gedroogde tomaten, olijven en salie
Forel met champagne
Vis met rijst
Tiliapa met knolselderij en appelstoop
Mangoet ikan