Verwarm de oven voor op 175°C of gasovenstand 3.
Pel en snipper intussen de sjalotjes.
Vet de schaal in, leg de tongen erin en bestrooi ze met zout,
peper en sjalot.
Schenk de wijn erover.
Bak de schotel in het midden van de oven in ca 6 minuten
gaar.
Breng intussen in een pan water aan de kook, kruis de tomaten
in, dompel ze enkele seconden in het kokende water onder,
spoel ze onder koud stromend water af en ontvel ze.
Snijd de tomaten in vieren en verwijder de pitjes.
Neem de schotel uit oven en giet het kookvocht van de vis
voorzichtig in de pan.
Voeg de mosselen en de tomaatpartjes aan de vis toe.
Houd de schotel warm onder aluminiumfolie in de uitgezette,
nog warme oven.
Roer de crème fraîche door het kookvocht en laat
het geheel op hoog vuur in ca 5 minuten tot sausdikte
inkoken.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Verdeel de tong met tomaat en mosselen over vier borden, schep
de saus erover en knip de bieslook erboven fijn.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |