Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gepocheerde sliptong met saus van crèmefraîche

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 sjalotjes
350 gr panklare sliptong
zout, peper
1 dl droge witte wijn
4 tomaten
250 gr gekookte mosselen
1 bekertje crème fraîche (200 ml)
15 gr verse bieslook
(30 gr boter om in te vetten)
een ovenschaal van ca 20 x 30 cm
aluminiumfolie

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175°C of gasovenstand 3.
Pel en snipper intussen de sjalotjes.
Vet de schaal in, leg de tongen erin en bestrooi ze met zout,
peper en sjalot.
Schenk de wijn erover.
Bak de schotel in het midden van de oven in ca 6 minuten
gaar.
Breng intussen in een pan water aan de kook, kruis de tomaten
in, dompel ze enkele seconden in het kokende water onder,
spoel ze onder koud stromend water af en ontvel ze.
Snijd de tomaten in vieren en verwijder de pitjes.
Neem de schotel uit oven en giet het kookvocht van de vis
voorzichtig in de pan.
Voeg de mosselen en de tomaatpartjes aan de vis toe.
Houd de schotel warm onder aluminiumfolie in de uitgezette,
nog warme oven.
Roer de crème fraîche door het kookvocht en laat
het geheel op hoog vuur in ca 5 minuten tot sausdikte
inkoken.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Verdeel de tong met tomaat en mosselen over vier borden, schep
de saus erover en knip de bieslook erboven fijn.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Ovenschotel met kabeljauw en groene kool
Pepervis
Stoofschotel met rivierkreeft
Groene asperges met gevulde tongfilet
Forel in roomsaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes