Gepocheerde Noorse witte heilbot met voorjaarsgroenten
Aantal personen: 4
Ingrediënten
Gebruik bij voorkeur wat dikkere filets.
4 filets van ongeveer 180 g Noorse witte heilbot
peper uit de molen
zoutwater oplossing (1/2 liter water en 50 g zout)
water voor het pocheren (heel licht gezouten)
Bereiden
- Leg de filets 20 minuten in de zoutwater oplossing.
- Dep ze droog met keukenpapier.
- Strooi versgemalen peper over de filets.
- Breng het lichtgezouten water aan de kook.
- Leg de vis er in en zet na een paar minuten het vuur lager.
- Laat het water niet meer koken.
- De vis wordt dan droog.
- Pocheer de vis 8 – 12 minuten (afhankelijk van de dikte van de filets).
Tip: Eet er asperges bij, kleine worteltjes, jonge tuinboontjes of andere vorjaarsgroenten, een Hollandaise saus en/of nieuwe aardappelen met peterselie.
Exportorganisatie voor Noorse vis + foto
holland@seafood.no
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Rouget-barbet aubeurre de persil
inlagd sill(gemarineerde haring)
St-Jacobsschelpen in pepersaus
Gamba's op Chinese groenten met gembersaus
Vis in mosterdsaus