Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gepaneerde mosselen

Aantal personen: 4

Ingrediënten

3 kg in de schelp gekookte mosselen
1 eetlepel bloem
5 eetlepels paneermeel
2 losgeklopte eieren
peper, zout

Bereiden

Haal het mosselvlees uit de schelpen en dep ze met
keukenpapier droog.
Bestuif ze met bloem.
Verhit frituurvet tot 175°C.
Haal de mosselen door de met peper en zout losgeklopte eieren,
laat ze even uitlekken en haal door het paneermeel.
Het beste resultaat krijgt u als u dit twee maal doet.
Bak in de frituurpan goudbruin
Serveer ze als hoofdgerecht met frieten.

U dunt deze gepaneerde mosselen invriezen: leg de ongebakken
mosselen 'los' op een bord in de diepvries. Als ze bevroren
zijn, kunt u ze bij elkaar in een bewaardoos doen.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Scholfilet á la Milanese
Paella
Noorse stokvis op Portugese wijze
Inktvis in zwarte inktsaus
Visschotel met peultjes

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes