Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gepaneerde mosselen

Aantal personen: 4

Ingrediënten

3 kg in de schelp gekookte mosselen
1 eetlepel bloem
5 eetlepels paneermeel
2 losgeklopte eieren
peper, zout

Bereiden

Haal het mosselvlees uit de schelpen en dep ze met
keukenpapier droog.
Bestuif ze met bloem.
Verhit frituurvet tot 175°C.
Haal de mosselen door de met peper en zout losgeklopte eieren,
laat ze even uitlekken en haal door het paneermeel.
Het beste resultaat krijgt u als u dit twee maal doet.
Bak in de frituurpan goudbruin
Serveer ze als hoofdgerecht met frieten.

U dunt deze gepaneerde mosselen invriezen: leg de ongebakken
mosselen 'los' op een bord in de diepvries. Als ze bevroren
zijn, kunt u ze bij elkaar in een bewaardoos doen.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Matignon de lotte de mer
Vissersbonen met noorse koolvis. (Traditioneel)
Scholrolletjes met mosterdsaus
Vismoten op z‘n Spaans
Kabeljauwmoten met groenten

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes