Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gemengde gegrilde visschotel

Aantal personen: 4

Ingrediënten

8 dunne kabeljauwmoten (van het staartstuk)
2 moten zwaardvis*1, gehalveerd, vel en graat verwijderd
4 zeewolffilets
zout, peper
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels sherry-azijn
4 eetlepels visbouillon (tablet)
schijfjes citroen
4 grote gekookte garnalen, staart gepeld
barbecue of grillplaat

Bereiden

Wrijf de vis met zout en peper in en rooster ze op de barbecue
of grillplaat in 6-10 minuten (afhankelijk van de dikte) bruin
en gaar.
Roer een dressing van de olie, de azijn, zout, peper en de
bouillon en verwarm die licht.
Serveer de vis met de dressing, schijfjes citroen en de
garnalen.
Lekker met een frisse salade en gepofte aardappelen.

*1 Zwaardvis is een zeer grote vis (van 2 tot 4,5 meter lang)
en heeft heel smakelijk, stevig wit vlees. De vis wordt
gebakken, gegrild en ook wel gerookt gegeten. In Zuid-Europa
wordt zwaardvis regelmatig vers aangevoerd.
In Nederland en Belgiƫ is deze vis soms vers te koop;
vervang de vis anders door extra kabeljauw.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Tahoe met garnalen en Chinese paddestoelen
Tonijn met shii-take en kidneybonen
Kabeljauwfilet met daikoncress
Pikante gefrituurde Noorse zalm (4 porties)
Makreel met kruisbessen (voor 4 personen)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes