Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gekooktestrandschelpen ui Portugal

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 kg strandschelpen (venusschelpen, tapijtschelpen)
2 sjalotjes in dunne ringen
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels fijngehakte selderij
zout, peper
1 1/2 dl witte wijn
2 eetlepels fijngehakte peterselie
1 citroen in vieren

Bereiden

Spoel de schelpen enkele malen goed in ruim koud water.
Bak de sjalot ± 5 minuten in de olie.
Voeg de selderij, zout, peper en de schelpen toe en schep ze
op hoog vuur even om.
Roer de wijn erdoor en laat alles op hoog vuur met het deksel
op de pan 5-10 minuten koken tot alle schelpen open zijn.
Strooi er voor het serveren peterselie over en geef er partjes
citroen bij.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Stokvissoep
Tartaar van St.-Jacobsvrucht en schotse zalm
Warme oesters,tarbot en coquilles met prei
Garnalen met taugé (wok)
Tilapia met mango en sugar snaps

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes