Gekookte rode zalm
Aantal personen: 4
Ingrediënten
300 g Noorse zalm
20 g gedroogde paddestoelen
20 g bamboescheuten
5 g groene ui
3 g gember
2 g knoflook
10 g sojasaus
5 g zout
5 g suiker
20 g aardappelmeel
1 anijs
5 g oestersaus
100 g raapstelen
een scheutje sesamolie
Bereiden
- De zalm in blokjes snijden, zout, oestersaus en zetmeel toevoegen, goed vermengen en 15 minuten laten staan.
- Paddestoelen, winterbamboescheuten en knoflook snipperen, de groene ui in partjes snijden, de gember in stukjes ter grootte van een nagel snijden.
- De zalm frituren in hete olie tot deze half gaar is.
- De raapstelen blancheren.
- Wat olie in een verwarmde wok doen, anijs toevoegen voor het aroma, groene ui, gember, knoflook, sojasaus, suiker, oestersaus, water, zalm, winterbamboescheuten en paddestoelen toevoegen en 5 minuten laten koken.
- Vervolgens aardappelmeel toevoegen.
- Wanneer de saus dik wordt, wat sesamolie toevoegen en de saus bovenop de raapstelen
scheppen.
Bron: Exportorganisatie voor Noorse vis, Tromsø, Noorwegen
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Hachee met Noorse zalm (voor 4 personen)
Yerseke mosselen
Visschotel met peultjes
Visragoƻt in een rijstrand
Kabeljauw met witte druiven