Gekookte rode zalm
Aantal personen: 4
Ingrediënten
300 g Noorse zalm
20 g gedroogde paddestoelen
20 g bamboescheuten
5 g groene ui
3 g gember
2 g knoflook
10 g sojasaus
5 g zout
5 g suiker
20 g aardappelmeel
1 anijs
5 g oestersaus
100 g raapstelen
een scheutje sesamolie
Bereiden
- De zalm in blokjes snijden, zout, oestersaus en zetmeel toevoegen, goed vermengen en 15 minuten laten staan.
- Paddestoelen, winterbamboescheuten en knoflook snipperen, de groene ui in partjes snijden, de gember in stukjes ter grootte van een nagel snijden.
- De zalm frituren in hete olie tot deze half gaar is.
- De raapstelen blancheren.
- Wat olie in een verwarmde wok doen, anijs toevoegen voor het aroma, groene ui, gember, knoflook, sojasaus, suiker, oestersaus, water, zalm, winterbamboescheuten en paddestoelen toevoegen en 5 minuten laten koken.
- Vervolgens aardappelmeel toevoegen.
- Wanneer de saus dik wordt, wat sesamolie toevoegen en de saus bovenop de raapstelen
scheppen.
Bron: Exportorganisatie voor Noorse vis, Tromsø, Noorwegen
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Pizza met tonijn
Kabeljauw met sinaasappelsaus
Vis in mosterdsaus
Zeeuwse mosselschotel met drie sausjes
mosselen á l'Américaine