Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gekookte rode zalm

Aantal personen: 4

Ingrediënten

300 g Noorse zalm
20 g gedroogde paddestoelen
20 g bamboescheuten
5 g groene ui
3 g gember
2 g knoflook
10 g sojasaus
5 g zout
5 g suiker
20 g aardappelmeel
1 anijs
5 g oestersaus
100 g raapstelen
een scheutje sesamolie

Bereiden


  1. De zalm in blokjes snijden, zout, oestersaus en zetmeel toevoegen, goed vermengen en 15 minuten laten staan.
  2. Paddestoelen, winterbamboescheuten en knoflook snipperen, de groene ui in partjes snijden, de gember in stukjes ter grootte van een nagel snijden.
  3. De zalm frituren in hete olie tot deze half gaar is.
  4. De raapstelen blancheren.
  5. Wat olie in een verwarmde wok doen, anijs toevoegen voor het aroma, groene ui, gember, knoflook, sojasaus, suiker, oestersaus, water, zalm, winterbamboescheuten en paddestoelen toevoegen en 5 minuten laten koken.
  6. Vervolgens aardappelmeel toevoegen.
  7. Wanneer de saus dik wordt, wat sesamolie toevoegen en de saus bovenop de raapstelen
    scheppen.

Bron: Exportorganisatie voor Noorse vis, Tromsø, Noorwegen

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Koolvis met banaan
Sprotjes met aardappel en gefrituurde schorseneren
Lotus-zalmpasteitje
Zalm op Afrikaanse wijze gemarineerd, geserveerd met samosa vangarnalen
Scholfilet á la Milanese

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes