Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gekookte mosselen met mosterd-botersaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2-2 1/2 kg mosselen
40 gr boter
2 grofgesnipperde uien
2 knoflookteentjes in dunne plakjes
2 bleekselderijstengels in smalle boogjes
2 worteltjes in kleine blokjes
8 grofgesneden takjes peterselie
2 verkruimelde laurierblaadjes
4 dl droge witte wijn

Voor de saus:
1-1 1/2 eetlepel fijne Franse mosterd
1 1/2 eetlepel allesbinder
125 gr ijskoude in 5 stukjes verdeelde (gezouten) boter
zout, versgemalen witte peper
2 eetlepels fijngesneden bieslook

Bereiden


Spoel de mosselen in ruim koud water.
Verwijder kapotte, openstaande en (te) zware exemplaren (met
openstaande mosselen is alleen dán niets mis, als ze
zich na een tik op de schelpen alsnog sluiten).
Doe de mosselen over in een hoge kookpan.
Smelt de boter in een kleinere pan.
Schep er de uien, de bleekselderij, de worteltjes, de
peterselie en de laurier door, leg het deksel op de pan en
laat alles 3 minuten zachtjes smoren.
Voeg de wijn toe en laat nog 3 minuten koken.
Stort de inhoud van de pan dan over de mosselen en schud of
schep alles enkele malen voorzichtig om.
Breng alles aan de kook, leg het deksel op de pan en laat de
mosselen koken tot ze zich hebben geopend (± 7
minuten).
Doe de mosselen over in grote kommen of grote diepe
borden.
Schenk het in de pan achtergebleven kookvocht door een zeefje
in een pannetje en breng het aan de kook.
Roer er eerst de mosterd en daarna de allesbinder door.
Klop er vervolgens stukje voor stukje de boter door.
Neem het pannetje tijdens het kloppen van het laatste stukje
boter van het vuur, voeg naar smaak zout en/of peper toe en
roer de bieslook erdoor.
Dien de saus in eenpersoonskommetjes op.
Geef er warm en knapperig (bruin) stokbrood en een eenvoudige
groene salade bij.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Noorse zalm ‘Jeon’ (4 porties)
Zalmmoot met koude basilicumsaus
Kruidensalade metgarnalen en tongscharfilets
Garnalen indillesaus
Gekookte verse mosselen II

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes