Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gekookte mosselen (basisrecept)

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 kg mosselen
2 dl pilsener bier, witte wijn of water
400 gr mosselgroenten
peper, zout

Bereiden

Was de mosselen, verwijder de kapotte exemplaren en controleer
de open mosselen.
Breng het bier (of de wijn of het water) met de groenten en
peper en zout naar smaak aan de kook en schep de mosselen
erdoor.
Kook de mosselen met het deksel op de pan 5 minuten
tot ze allemaal open staan.
Serveer de mosselen met kant-en-klare (of zelfgemaakte)
sausjes en stokbrood.

Leg mosselen die openstaan even apart. Geef er met een mes een
tik op en kijk na een minuut of de mossel zich heeft gesloten.
Is dat niet zo, gooi hem dan weg. Ook kapotte mosselen kunt u
beter niet meekoken.

Een gekookte mossel haalt u met een andere lege schelp uit de
schelp.

Van een kg rauwe mosselen blijft 350-400 gr over. Dat is
voldoende als hoofdgerecht voor 1 persoon.

Bron/inzender: Astrid

Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kabeljauw-ovenschotel
Garnalen-cocktail
sill i senapssas(haring in mosterdsaus)
Vis in champignon-roomsaus
Courgette met haring en basilicumsaus
Kabeljauwhaasje omwikkeld met bacon

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes