Was de mosselen, verwijder de kapotte exemplaren en controleer
de open mosselen.
Breng het bier (of de wijn of het water) met de groenten en
peper en zout naar smaak aan de kook en schep de mosselen
erdoor.
Kook de mosselen met het deksel op de pan ± 5 minuten
tot ze allemaal open staan.
Serveer de mosselen met kant-en-klare (of zelfgemaakte)
sausjes en stokbrood.
Leg mosselen die openstaan even apart. Geef er met een mes een
tik op en kijk na een minuut of de mossel zich heeft gesloten.
Is dat niet zo, gooi hem dan weg. Ook kapotte mosselen kunt u
beter niet meekoken.
Een gekookte mossel haalt u met een andere lege schelp uit de
schelp.
Van een kg rauwe mosselen blijft 350-400 gr over. Dat is
voldoende als hoofdgerecht voor 1 persoon.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |