Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gegrilde zeebrasem met knoflook

Aantal personen: 4

Ingrediënten

600 g zeebrasemfilet
graten
2 knoflookteentjes
2 dl droge witte wijn
2 dl Noilly Prat
6 sjalotjes
1 takje tijm
1 laurierblaadje
8 peperkorrels
50 g boter
½ bos gehakte peterselie
1 rettich
3 aardappels
citroensap
boter
p&z

Bereiden


  • Zeebrasem fileren. Het vel er aan laten zitten.

  • 4 filets van 150 g snijden.

  • Knoflook in flinterdunne plakjes snijden en de filets ieder met 6 dunne plakjes knoflook besteken.

  • Vis op smaak brengen met zout en peper.

  • Witte wijn en Noilly Prat, samen met de sjalotten, tijm, laurier en gekneusde peperkorrels tot 1 deciliter inkoken en het dan zeven.

  • Ondertussen met behulp van de mandoline en een rond stekertje mooie, dunne, ronde plakjes van de rettich en de aardappels maken en deze in de boter om en om goudbruin bakken.

  • In de vorm van een cirkel op een warm bord leggen.

  • De 4 filets in 25 gram boter lichtjes aan beide kanten bakken en in een ovenvaste schaal leggen.

  • Het overtollige vet weg gooien en de visextracten afblussen met de eerder gemaakte saus.

  • Dit met 25 gram boter monteren en op smaak brengen met zout, peper en citroensap.

  • De filets in 1 minuut in een hete oven (ca. 200 graden Celsius) gaar laten worden en de filets op de plakjes rettich en aardappel leggen.

  • Op het laatste moment de fijn gesneden peterselie aan de saus toevoegen en de saus om de filets heen scheppen.

    Reacties

    Nog geen reacties, wees de eerste!

    Laat je reactie achter




    Dit vind je misschien ook lekkere recepten

    Nieuw-Zeelandse kreeftcocktail
    Gebakken forel met tomaten-basilicumsaus
    Indiase garnalenballetjes
    Zalmmoot met groente en creme fraiche
    Gebakken paling met sjalotjes, bleekselderij en Bush Amber
  • Toprecept

    Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes