Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gegrilde zeebaars met auberginepuree en paprikasaus

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 zeebaarsfilets á 125 gr
4 rode paprika's
2 aubergines
tijm, rozemarijn
1 grofgehakt teentje knoflook
fleur de sel
peper
olijfolie
1 dl slagroom
2 eetlepels crème fraîche
boter
peper, zout

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180°C.
Sprenkel olijfolie op een plateau.
Doe de knoflook in een kom en voeg zoveel olijfolie toe dat ze
net onder staat.
Halveer de aubergines, wrijf ze met de snijkant door de
olijfolie op het plateau en bestrooi met tijm, rozemarijn,
fleur de sel, peper en de knoflook met olijfolie.
Zet de aubergines met de snijkant naar boven ± 1 uur in
de oven tot de bovenkant donkerbruin is.
Schep het vruchtvlees uit de schil en pureer dat in een
blender.
Wrijf de puree door een zeef en voeg de room aan de nog lauwe
puree toe.
Breng op smaak met peper en zout en roer de crème
fraîche erdoor.
Gril de zeebaars aan één kant, bestrooi met
peper en zout en bestrijk met gesmolten boter.
Was de paprika's, verwijder de zaden en de zaadlijsten, snijd
het vruchtvlees in stukjes en pureer ook die in de
blender.
Wrijf de puree door een zeef, laat hem op laag vuur gaar
worden, voeg naar smaak peper en zout toe en monteer met
boter.
Laat de zeebaarsfilets ± 7 minuten in de oven
garen.
Verdeel de auberginepuree over 4 voorverwarmde borden, leg de
zeebaarsfilet daarop en lepel de paprikasaus eromheen.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Eikenbladsla met tarbot
Asperges met St.-Jacobsschelpen
Komkommer-vis ragoût
Zalmforel
Gamba's met feta

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes