Schil de courgette en snijd de courgette in heel dunne
sliertjes.
Kook de courgettespaghetti 10-20 seconden in ruim kokend water
met zout.
Spoel het daarna direct met koud water af, laat uitlekken en
breng de courgette op smaak met zout, peper en 2 eetlepels
olijfolie.
Bestrijk de tonijn dun met 1 eetlepel olijfolie en bestrooi
met zout en peper.
Grill de tonijn in een grillpan aan elke kant 1-2 minuten (of
bak de vis in een koekenpan); de tonijn moet niet te gaar
zijn.
Pureer de rucola met een snufje zout en de knoflook in een
keukenmachine heel fijn en schenk er, Terwijl machine draait,
de olijfolie bij.
Verdeel de courgette over de borden, leg de tonijn op de
courgette en strooi er grofgemalen peper over.
Sprenkel de rucolasaus om en over het gerecht.
Lekker met gegratineerde aardappelen.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |