Lekker van de barbecue:
Maak de poon(filets) schoon, kruid ze, sprenkel er een beetje
citroensap op, wikkel ze in aluminiumfolie en leg ± 25
minuten op de barbecue.
Van de grill is de poon ook lekker.
Was de ponen en dep ze goed droog.
Maak een gladde saus van de gesmolten boter, de yoghurt, de
gemalen koriander, het citroensap en wat peper en zout.
Bestrijk de ponen van binnen en van buiten met deze saus en
leg ze daarna in een beboterde vuurvaste schaal.
Zet de schaal onder de voorverwarmde grill en rooster de
ponen, afhankelijk van de dikte, aan beide kanten in 20-25
minuten mooi bruin.
Bestrijk de ponen regelmatig met de saus.
Verwarm de rest van de saus goed en serveer die apart bij de
vis.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |