Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gegrilde poon

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Rode poon, ook wel zeehaan of knorhaan genoemd, is een
delicatesse.

4 poonfilets
100 gr boter
2 dl yoghurt
1 theelepel koriander
2 eetlepels citroensap
peper en zout naar smaak

Bereiden

Lekker van de barbecue:
Maak de poon(filets) schoon, kruid ze, sprenkel er een beetje
citroensap op, wikkel ze in aluminiumfolie en leg ± 25
minuten op de barbecue.
Van de grill is de poon ook lekker.
Was de ponen en dep ze goed droog.
Maak een gladde saus van de gesmolten boter, de yoghurt, de
gemalen koriander, het citroensap en wat peper en zout.
Bestrijk de ponen van binnen en van buiten met deze saus en
leg ze daarna in een beboterde vuurvaste schaal.
Zet de schaal onder de voorverwarmde grill en rooster de
ponen, afhankelijk van de dikte, aan beide kanten in 20-25
minuten mooi bruin.
Bestrijk de ponen regelmatig met de saus.
Verwarm de rest van de saus goed en serveer die apart bij de
vis.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Noorse zalm ‘San Jeok’ (4 porties)
Heilbot in sinaasappelsaus
Gegrilde zeebrasem met knoflook
Pulpo conpatatas
sey Krabcakes

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes