Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Maak het pepertje schoon, verwijder de zaadjes en snijd het
vruchtvlees in reepjes.
Verwarm de helft van de olie en fruit het pepertje 3 minuten
op laag vuur.
Neem de pan van het vuur, schenk de rest van de olie erbij en
laat de olie afkoelen.
Snijd de bosuitjes in de lengte in dunne reepjes en snijd deze
in stukjes van 5 cm.
Snipper de knoflook.
Boen de limoen schoon en snijd hem in partjes.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
gaar.
Snijd de vis in 4 gelijke stukken, bestrijk die met wat van de
afgekoelde olie en bestrooi ze met grofgemalen peper en
zeezout.
Rooster de vis onder de grill aan beide kanten in ± 6
minuten bruin en gaar.
Bak intussen de rijst met de bosui, de knoflook en de
doperwtjes al omscheppend in de rest van de afgekoelde
olie.
Verdeel de pesto over de vis en schuif nog ± 1 minuut
onder de grill.
Serveer de vis met de partjes limoen en de rijst.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |