Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gegrilde heilbot

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 winterpeen (± 80 gr)
1/2 knolselderij (± 150 gr)
2 uien (± 80 gr)
1 prei (± 100 gr)
4 moten heilbot van elk 250 gr
1 theelepel paprikapoeder
25 gr geraspte Emmentaler kaas
25 gr geraspte Parmezaanse kaas
4 eetlepels olie (± 40 gr)
50 gr boter
zout, witte peper
4 plakken gekookte ham (elk ± 50 gr)

Bereiden

Verwarm de grill voor/
Borstel de winterpeen en de knolselderij af, spoel ze af en
rasp ze.
Pel de uien en snijd ze in ringen.
Was de prei grondig in koud water, laat drogen en snijd hem in
ringen.
Doe alles in een schotel.
Veeg de moten heilbot met keukenpapier af.
Roer wat zout, het paprikapoeder en de kaas in een diep bord
door elkaar en haal de plakken heilbot hierdoor.
Leg ze daarna op het rooster en strijk met een kwastje 2
eetlepels olie over de bovenkant.
Schuif het rooster onder de grill, keer de vis na 8 minuten
voorzichtig om en bestrijk de andere kant met de rest van de
olie.
Zet de vis nog eens 8 minuten onder de grill.
Verwarm intussen de boter in een pan, doe de groenten erbij en
laat al roerend 10 minuten stoven.
Voeg wat zout en peper toe.
Leg de plakken ham naast elkaar op een plank, verdeel hier de
groenten gelijkmatig over, maak vervolgens rolletjes van de
ham, leg die op het rooster onder de grill en grill ze 5
minuten mee.
Schik de moten heilbot op een verwarmde schotel en leg op
iedere plak een hamrolletje.
Dien onmiddellijk op.
Lekker met spinazie en aardappelpuree.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gebakken vis met cantharellen
Spaghetti met zalm en prei-tomatensaus
Palingschotel met groenten
Kabeljauw met roquefortsaus
Zeewolf met roze radijsjes

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes