Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gegratineerde zalm met tomaten vinaigrette

Aantal personen: 4

Ingrediënten

8 bosuitjes
gemberwortel
3 tomaten
2 el Sherryazijn
2 tl sojasaus
3 el olie
1 el verse korianderblaadjes
400 g zalmfilet
2 tl sesamolie
1 el sesamzaad

Bereiden


  • Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in luciferdunne reepjes van ca. 4 cm lang.

  • Schil het schijfje gember en hak dit fijn.

  • Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.

  • Roer de azijn, 1 theelepel sojasaus en 3 eetlepels olie door de tomaatstukjes en breng de vinaigrette op smaak met zout en peper.

  • Roer de koriander erdoor.

  • Verwarm de grill voor.

  • Leg de zalmfilets in een lage schaal.

  • Bestrijk ze met 1 theelepel sojasaus en de sesamolie.

  • Strooi het sesamzaad erover.

  • Schuif de schaal ca. 10 cm onder de hete grill en rooster de zalm in ca. 4 minuten gaar.

  • Verhit intussen 1 eetlepel olie in een koekepan en bak de gember en bosuireepjes in ca. 2 minuten al omscheppend beetgaar.

    12.Breng op smaak met peper en zout.

    13.Schep de bosuireepjes op 4 bordjes.

    14.Leg de zalmfilets erop en schep de vinaigrette ernaast.

    Reacties

    Nog geen reacties, wees de eerste!

    Laat je reactie achter




    Dit vind je misschien ook lekkere recepten

    Zuurkool met zalm in rieslingsaus
    Gebakken tongfilet met limoen en sambal
    Tongschar Newburg
    Tilapia filet met druiven en wijnsaus
    Gemengde gegrilde visschotel
  • Toprecept

    Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes