Breng in een pan ruim water aan de kook.
Maak de venkel schoon en neem de 4 buitenste bladen eraf.
Leg deze in het kokende water en laat ze in ± 4 minuten
beetgaar worden.
Snijd intussen de rest van de venkel klein.
Snijd de bosuitjes in ringetjes en de kabeljauw in
stukjes.
Laat de venkelschuitjes in een vergiet uitlekken.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bestrooi de kabeljauw met zout en peper.
Smelt de boter in een hapjespan en smoor de venkelstukjes
± 3 minuten.
Schep de kabeljauw en de roomkaas met mierikswortel erdoor en
warm het mengsel ± 2 minuten door tot de vis bijna gaar
is.
Schep de bosuitjes erdoor en voeg zout en peper toe.
Zet de venkelschuitjes in een lage ovenschaal, schep het
vismengsel erin, strooi de geraspte kaas erover en laat de
venkelschuitjes in de oven in ± 10 minuten door en door
heet worden.
Lekker met aardappelpuree met bieslook.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |