Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gegratineerde mosselen II

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 kg mosselen
1 prei
1 dl witte wijn
1/2 bosje selderij
3 dl visbouillon
30 gr boter
40 gr bloem
zout, peper, nootmuskaat
viskruiden
1 eidooier
50 gr geraspte oude kaas
2 eetlepels paneermeel

Bereiden

Was de mosselen een keer.
Was de prei en de selderij en snijd ze in grove stukken.
Doe de mosselen in een hoge pan en voeg de prei, selderij en
witte wijn toe.
Kook de mosselen in 6 minuten gaar, schud ze intussen driemaal
op (de mosselen zijn gaar als ze openstaan).
Giet de mosselen door een zeef af, vang 3 dl van het kookvocht
op en laat het iets afkoelen.
Smelt voor de saus de boter in een pan en roer de bloem
erdoor.
Voeg het mosselkookvocht toe en blijf roeren tot een gladde
gebonden saus ontstaat.
Breng de saus op smaak met zout, peper, nootmuskaat en de
viskruiden.
Roer de eidooier los, klop er wat van de saus door en roer dit
mengsel weer door de rest van de saus.
Neem de mosselen uit de schelp en schep ze door de saus.
Verdeel de mosselragoût over de schelpen en bestrooi ze
met een mengsel van de kaas en het paneermeel.
Verwarm de grill voor op 275-285°C en zet de schelpen 3-5
minuten onder de grill tot ze zijn gegratineerd.
Noot: wees voorzichtig met zout, omdat het vocht dat uit de
mosselen komt, zeer zout is.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Romige garnalencocktail
Kabeljauw met witte druiven
St.Jacobsschelpen
Garnalen in knoflook, olie en chilisaus
Tarbot met mousselinesaus en venkel

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes