Kook de schoongemaakte en gecontroleerde mosselen in de wijn totdat alle schelpen openstaan. Verwijder één kant van de schelpen en leg de helften met de mossel erin op een bakblik. Snijd de korstjes van het brood en verkruimel het brood in een keukenmachine. Smelt de boter. Meng het kruim met de pijnboompitten, de peterselie, de dille, het citroenrasp, de helft van het citroensap en de helft van de boter. Verdeel het mengsel over de mosselen en bestrooi ze met peper en zout. Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Zet de mosselen onder de hete grill en grilleer ze in ca. 5 min lichtbruin (let goed op dat het niet te hard gaat)
Verwarm de rest van de boter met de rest van het citroensap, neem de mosselen uit de oven en druppel er het botermengsel over.
Serveer de mosselen met een stukje stokbrood.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |