Gefrituurde zonnevis met groenten ravioli
Aantal personen: 4
Ingrediënten
500 g zonnevisfilet
400 g bloem
1 ei
1 dl melk
2 dl ei
1 tl olijfolie
1 eiwit
1 teentje knoflook
50 g groene courgette
50 g gele cougette
40 g rode paprika
40 g gele paprika
1 dl bechamelsaus
1 bosje peterselie
100 g wortelblokjes
2,5 dl olijfolie
± 2 liter
olie om te frituren
Bereiden
Pastadeeg:
Bloem met eieren, zout en een scheutje olie kneden en steeds weer door de pastamachine draaien tot de lap de dikte van karton heeft. Rondjes uit het deeg steken.
Farce:
Courgette en paprika apart even fruiten en in een zeef uit laten lekken. De groenten met bechamel mengen.
Ravioli:
Wat van deze farce op een deegplakje scheppen. De randjes met eiwit insmeren en een tweede plakje hierop vast drukken.
Peterselie-olie:
Blaadjes van de stelen nemen, hakken en apart houden.
De stelen met knoflook, peper, zout en olie in de keukenmachine mengen, zeven en de gehakte peterselie erdoor roeren.
Frituurbeslag:
200 gram bloem, 1 dl melk en 1 ei mengen.
Afwerking:
Zonnevis wassen, droog deppen met keukenpapier en in stukken snijden.
De frituurolie verhitten.
Zonnevis door het beslag halen en bruin bakken in de frituurolie.
De ravioli beetgaar koken in kokend gezouten water met olie.
Het garnituur (peterselie en wortel) frituren.
Dit alles dresseren op vier voorverwarmde borden.
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Noorse zalm Thord Kra-tiem Phrik Thai (4 porties)
Schol-garnalen schotel
Schelvis met wortel, prei en witte vermout
Gekooktestrandschelpen ui Portugal
Viscurry