Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gefrituurde visfilets in bierbeslag

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 grote kabeljauw- of wijtingfilets
frituurolie

Voor het beslag:
85 gr bloem
een snufje zout
1 eidooier
2 theelepels olie
1 dl donkerbruine ale of Guinness

Bereiden



Verhit de olie in een frituurpan tot 180°C.

Beslag:
Zeef de bloem, voeg het zout toe, maak een kuiltje in het
midden en voeg de dooier, de olie en het bier toe.
Meng dit tot een glad beslag, dek het af en zet het ±
30 minuten koel weg.
Doop de vis in het beslag en bak ze in de frituurolie in
± 5 minuten goudbruin; keer ze halverwege.
Laat ze op keukenpapier uitlekken.
Dien ze warm op met schijfjes citroen, tartaarsaus en frieten.

Tip: U kunt de visfilets in een warme oven op een niet
afgedekte schaal warm houden.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Asperges met kabeljauwhaasje en mosterdsaus
Gekookte mosselen in pikante saus
Witte wijnsaus bij vis
Exotische mosselen
Scholrolletjes met mosterdsaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes