Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Gefrituurde kabeljauw met pikante bieslook-yoghurtsaus

Aantal personen: 2

Ingrediënten

1 bakje Griekse yoghurt
2 eetlepels mayonaise
1 theelepel cayennepeper
1 teentje knoflook
25 sprietjes bieslook
zout, peper
3 eetlepels bloem
1 eidooier
1/2 dl melk
250 gr kabeljauwfilet
1/2 citroen
frituurvet of -olie

Bereiden

Roer de yoghurt, de mayonaise en 1/2 theelepel cayennepeper
door elkaar.
Pers de knoflook erboven uit en knip het bieslook erboven
fijn.
Breng de saus op smaak met zout.
Klop een beslagje van de bloem, de eidooier, de melk, 1/2
theelepel cayennepeper en een snufje zout.
Snijd de kabeljauw in stukjes en de citroen in partjes.
Verhit het frituurvet of de olie tot 175°C.
Bestrooi de stukken vis met zout en peper, haal ze door het
beslag, frituur ze in ±3 minuten goudbruin en laat ze
op keukenpapier uitlekken.
Verdeel de vis over 2 borden en schep de saus ernaast.
Garneer met de parten citroen.
Lekker met wortelsalade en stokbrood.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Vis van de bakplaat
Lotus-zalmpasteitje
Kabeljauwfilet met kruidenboter
Scholfilet op een bedje van wintergroenten
Zalmmoten, geroosterd met mousseline kruidenroomsaus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes