Maak eerst de saus door de room aan de kook te brengen met 2 eetl kappertjes die vermengd zijn met het kappertjesvocht. Laat de saus een beetje inkoken en breng op smaak met versgemalen peper. Zout toevoegen is niet nodig.
Snijd de zalmfilet in heel kleine blokjes. Meng de bieslook door de zalmblokjes en breng op smaak met peper en zout. Nu 8 ronde tartaartjes vormen van de zalm en bewaar dit afgedekt met plasticfolie in de koelkast tot gebruik. Smelt de roomboter en smoor hier de sjalotjes en knoflook in, zonder dat ze kleuren. Voeg dan de tijm en peterselie toe en breng op smaak met peper en zout. Bindt dit vervolgens met 4 eetl broodkruim en laat dit afkoelen. De zalmtaartjes om en om halfgaar bakken met het overige witbroodkruimmengsel en bestrooi ze met het overige witbroodkruim. Laat ze nu in de oven of onder de grill kleuren. Serveer de saus in een apart schaaltje. Geef er eventueel partjes citroen bij.
Bereiding:45 minuten
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |