Pers de citroen uit.
Bestrooi de zalmmoten met zout en peper, besprenkel ze met 1
eetlepel citroensap en wentel ze door de bloem.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de zalm in ± 8
minuten goudbruin en gaar; keer halverwege.
Bak de plakjes bacon in een droge koekenpan knapperig, dep ze
droog met keukenpapier en verkruimel ze.
Ontvel de tomaat en verwijder de pitjes.
Schil de avocado en verwijder de pit.
Pureer de avocado en de tomaat in een keukenmachine.
Roer er 1/2 eetlepel citroensap, de bacon en de zure room door
en breng de saus op smaak met zout, peper en chilipoeder.
Schep de zalm op 2 borden, schenk de saus ernaast en garneer
met een toefje peterselie.
Lekker met gegratineerde tomaatjes en aardappelkroketjes.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |